Frankfurti leves
A Gyerekeim virslis levesnek hívják
- Könnyű
- Sajátrecept40-60 perc
- 2021-03-26212.28 kcal/fő
| 1 főre | Érték |
|---|---|
| kcal: | 212.28 |
| kJ: | 918.97 |
| Szénhidrát: | 16.86 |
| Amelyből cukrok: | 6.9 |
| Zsír: | 12.15 |
| Amelyből telített zsírsavak: | 4.61 |
| Rost: | 6.31 |
| Fehérje: | 10.19 |
| Só: | 2.59 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 8 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 15dkgKaralábé (általános)
- 80dkgKelkáposzta (általános)
- 15dkgPetrezselyemgyökér (általános)
- 20dkgSárgarépa (általános)
- 20dkgVöröshagyma (általános)
- 15dkgZeller (általános)
- 5mlOlaj Napraforgó olaj (általános)
- 100gPiros Arany csemege ételízesítő paprikakrém Univer Magyar Ízek
- 1kk. ( csapott )kömény Kotányi őrölt
- 1ek. ( csapott )Ételízesítő
- 40dkgVirsli PICK
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A hagymát elkockázom, majd az olajon megdinsztelem. Ráteszem a pirosaranyat majd felöntöm vízzel, hozzá adom az elkockázott zöldségeket, köményt, ételízesítőt. Amikor fél fövésben van akkor adom hozzá a kelkáposztát, majd amikor majdnem kész belekarikázom a virslit. Kenyérrel tálalva kifejezetten laktató leves.